Tisztelt leendő Vendégünk! Egy diáktábort szeretnék bemutatni Önnek a Káli-medence kapujában. A Balatonakali Ifjúsági és Gyermektábort.

Balatonakali, a kedvelt üdülőfalu a Balaton északi partján, Balatonfüredtől 15 km-re található. Közvetlenül a vízparton, a Balaton és a vízzel párhuzamos főút között helyezkedik el. Észak felé, a falu határában a hegy lankás oldalait a szőlők széles sávjai, a magasabb pontokat tölgyerdő takarja, de Balatonakali népszerű Balaton partot felkereső turisták körében is.

Jó minőségű, gondozott strand, parti sétány, horgász- és vízi sport biztosítja a szabadidő kellemes eltöltését. A településen tenisz- és strandröplabda pálya, büfék, pizzéria, cukrászda, étterem, kertmozi, disco is található. A község központjában, közvetlenül egymás mellett áll két barokk stílusú, fehérre meszelt templom. A katolikus 1789-ben, az evangélikus 1825-ben épült. A hozzájuk vezető Kossuth utcában számos népi műemlékház látható. Minden évben, általában augusztusban, a templomok előtti téren rendezik meg a Nyári Fesztivált, ahol a szabadtéri színpadon híres együttesek lépnek fel, néptáncestet és diszkót is tartanak. A fesztiválhoz népművészeti kirakodóvásár és zenés tűzijáték is tartozik.

A táborban 22 db faház található, 42 szobával, összesen 220 férőhellyel. A faházak erdős-ligetes környezetben helyezkednek el. A szobákat az érkezés napján 15.00 órától lehet elfoglalni, az elutazás napján 10.00 óráig kérjük átadni. A tábor rendelkezik egy 100 személyes önkiszolgáló étteremmel, valamint büfé és egy hangulatos terasz is a vendégek rendelkezésére áll.